Uwell Caliburn A2 İnceleme

uwell caliburn a2 inceleme

Uwell Caliburn A2 Kiti 15W 520mAh Pod

Uwell, Caliburn serisi podları piyasaya sürüp, gerek performansı gerekse kalitesiyle dikkat çekene kadar kadar en çok Crown tanklarıyla tanınıyordu.

İlk Uwell Caliburn pod cihazından bu yana, genel olarak Caliburn adını taşıyan ürünler yüksek memnuniyet yarattı ve aslına sadık kalmaya devam etti. Yani büyük değişiklikler yapmadan revizyonlar, teknoloji güncellemeleri ile ana hattı korudu. İlk baktığınızda tüm erinin caliburn olduğunu anlamak çoğu versiyon için çok kolay.

Uwell burada tam anlamıyla bir pod deneyimi üzerinden devam ediyor. Her yeni versiyonda üzerine koya koya gidiyor olması ciddi bir avantaj.

Ama ne yazık ki pil kapasitesinde bir gelişme göremedik, hala hava ayarlama gibi bir şey koyamadılar ve coiller değiştirilemiyor.

Bu yüzden Uwell Caliburn A2’ye biraz da bu gözle bakacağız.

Uwell Caliburn A2 Kutu İçeriği:

  • Caliburn A2 Pod
  • Meshed-H 0.9Ω Pod 2 adet
  • Uyarı Kartı
  • Doldurma Kılavuzu
  • Sosyal Medya Kartı
  • Kullanım Kılavuzu

Uwell Caliburn A2 Görünüm ve Ergonomi

Uwell Caliburn A2, dışı karton kılıflı, açık kapaklı sert karton kutu ambalaj ile geliyor. Kapakta cihazın Siyah Beyaz resmi ve arka yüzünde içindekiler yazılı.

Cihaz Alüminyum Alaşımdan yapılmış ve gayet hafif. Aynı zamanda ilk versiyonlarda gördüğümüz düz açılara kıyasla çok daha kıvrımlı ve akıcı bir tasarıma sahip. Elde tutuşu rahat ve büyük tuşu ile ateşlemek de çok kolay.

Ateşleme tuşu çok iyi konumlandırılmış ve yuvarlak büyük hattı ile ulaşılması kolay

İris Moru denilen rengini aldım, renk seçenekleri Siyah, Gri, Yeşil, Mavi, Turuncu ve İris Moru olarak belirlenmiş.

Cihazın ön tarafında, ateşleme düğmesinin üzerinde geniş bir görüntüleme penceresi var ve şeffaf bölmeyle birlikte çalıştığını görmek gerçekten güzel. Buradan likit durumu kontrol etmek gayet kolay oluyor.

Yukarıdan aşağı doğru ortalanmış biçimde olarak “CALIBURN” yazısı var.  Yine dikey konumda LED göstergesi ortalanmış. Cihazın her iki yanında üst kısımda küçük bir hava akımı deliği var ve alt kısımında da “UWELL” yazısı basılmış. Cihazın arka yüzü ise temiz bırakılmış.

Tabanda güvenlik işaretleri ve taban kısmın ortasında Type-C USB bağlantı noktası var.  Üst kısımda ise klasik olarak siyah ağızlık kısmı ile cihaz tamamlanmış.

Genel olarak sade ve şık bir cihaz olduğunu söylersek yanlış olmaz. Her zaman adeliğin şıklığına inanmış biri olarak gerçekten bu dizaynı beğendim.

Uwell Caliburn A2 Teknik Özellikleri:

  • Malzeme: Alüminyum Alaşımlı ve PA
  • Boyut: 110,1 mm × 21,3 mm × 11,7 mm
  • Likit Kapasitesi: 2 ml
  • Pil: 520 mAh
  • Çıkış Gücü: 15 W
  • Coil: FeCrAI UN2 Mesh-H 0,9 Ω
  • Likit Dolumu: Üstten doldurma
  • Şarj: Type -C hızlı şarj
  • Kartuş Bağlantısı: Manyetik
  • Başarılı ergonomik tasarım, pürüzsüz ve rahat tutuş
  • PRO-FOCS teknolojisi ile daha fazla lezzet
  • Tek düğme sistemi, doğrudan nefesle veya tuşa basarak kullanım
  • MTL kullanıcıları için yapılmış mükemmel dudak uyumlu ağızlık
  • Likit kontrol penceresi ile kolay likit kontrolü
  • Mesh-H 0.9Ω kartuş, coil değiştirilemiyor.
  • Renkler: Siyah, Gri, Yeşil, Mavi, Turuncu, İris Moru
    
    

uwell caliburn a2 renkler

Uwell Caliburn A2 Kutusundan neler çıktı?

Caliburn A2’yi UN2 Meshed-H 0.9ohm kartuşu önceden takılmış olarak alıyoruz, ancak bölmelerin temas noktaları üzerinde bir film tabakası yapıştırılmış haldedir. Klasik tanıtım garanti vb kağıtlarının yanında yedek bir UN2 Meshed-H 0.9ohm kartuş da geliyor.

Fakat ne ilginçtir ki kutudan bir Type-C kablo çıkmıyor…

caliburn a2 kutu icerigi

Uwell Caliburn A2 Kartuşun yapısı:

Normalde pod cihazlardan genelde hem coil hem kartuş çıkar. Fakat bu üründe coiller değiştirilemiyor. Bunun hem artısı hem eskisi var. Sürekli kartuş değiştirmek biraz daha maliyetli olabilir. Fakat likit sızdırma konusunda kesin bir çözüm olduğunu da söylemek lazım.

Coil bütünleşik olduğundan etrafından likit sızma olasılığı kalmıyor.

Kartuştaki coil, Uwell’in Pro-Focs teknolojisini içeren FeCrAI UN2 Meshed-H 0.9ohm coili. Başka bir seçenek de şu an için yok zaten.

Pod 2 ml likit alır ve podun likit bölümü tamamen şeffaftır ki bu büyük birkolaylık. Konforlu, eğimli MTL ağızlığın, doldurma yöntemini ortaya çıkaran bölmeyi tıklatmak için önden arkaya doğru itilmesi yeterlidir.

Bir tarafta kendinden sızdırmaz Kırmızı membranlı uygun büyüklükte bir portumuz var, karşı tarafta ayrıca likitin dışarı çıkmasına izin vermeyecek ama doldururken havanın kaçmasına izin verecek küçük bir deliğimiz var! Ağızlığın çıkarılıp kapsülün cihazdan çıkarılmadan doldurulabilmesini seviyorum.

Bölmenin tabanında, her iki tarafta 2 kontak noktamız ve bir mıknatısımız var. Ayrıca otomatik çekme membran anahtarına giden 2 çıkışımız var, bu nedenle bölmeyi nasıl takarsanız takın fark etmiyor. Bu da iyi olmuş.

Uwell Caliburn A2 Kartuşunu Yerleştirme:

Kartuş bölmesinin içinde, merkezi altın kaplamalı, yaylı kontakları ve her iki yanında birer mıknatısı görebiliriz. Kartuşu yavaşça poda ittiğimizde güçlü manyetik bağlantı tarafından yerinde oturtuluyor. Bu gerçekten sağlam bir tutuş sağlıyor ve kartuş çıkar mı? Diye endişe etmemize gerek kalmıyor.

uwell caliburn a2 kartus takma
uwell caliburn a2 kartus takma

Uwell Caliburn A2 Nasıl Çalışıyor?

Cihazı açarken ve kapatırken, ateşleme tuşuna 5 kez basıyoruz, her iki eylemde de LED göstergesinin 3 Yeşil yanıp sönmesi ile onaylandığını anlıyoruz.

İçmek için ise sadece bir nefes çekebilir veya ateşleme düğmesini kullanabilirsiniz, bu cihazın hem ateşleme düğmesi hem de otomatik nefes aktivasyonu bulunuyor.

Elektronik sigara için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın (düğme veya nefes çekme), pod cihazımızı kullanırken pilin mevcut şarj durumunu göstermek için LED ışık yanar.

LED’in renginden pilin kapasite durumunu anlayabiliriz.

Yeşil = %60'ın üzerinde şarj

Mavi = %30 ila %60 şarj

Kırmızı = %30'dan az şarj

Pil bittiğinde, LED göstergesi 10 kez yanıp söner ve doğal olarak cihazı kullanamayız.

Cihazın kullanım klavuzu bize podun 15w güç verdiğini söylüyor ve kılavuza göre sabit bir voltaj çıkışı veriyor ancak bu çıkış gücünün ne olduğunu söyleyemiyor. Matematiksel hesapla, 0.9ohm bobinle 15w vermesi 3.7v güç çıkışı da demek oluyor.

Bu durumda aslında pile herhangi bir müdahale olmadan cihazın direk gücü verdiğini düşünebiliriz. Ama pilin sonuna doğru bu gücü hala doğru verebiliyor olmasının başka bir açıklaması da olmalı. Belirtilmemiş bir teknoloji veya chip kullanıldığı kesin.

Uwell Caliburn A2 Koruma Önlemleri:

Kısa Devre Koruması 3 Kırmızı Yanıp Söner

Düşük Voltaj Koruması 10 Kırmızı Yanıp Söner

Zaman Aşımı Koruması 8s 5 Yeşil Yanıp Söner

Coil veya direnç yok  3 Mavi Yanıp Söner

Uwell Caliburn A2 cihazımızı Şarj etme:

Kutudan şarj kablosu çıkmadığını burada bir kez daha yazalım. Çok içerledim bu duruma. Kaliteli bir telefon şarj cihazı ve kablosu kullandım.

Şarj olurken LED, pilin şarjını belirtmek için yavaşça bir renk atanıyor. Şarj durumuna göre önce %30’a ulaşana kadar Kırmızı, ardından %60’a ulaşana kadar Mavi ve son olarak tamamen şarj olana kadar Yeşil yanıp söner. Tamamen şarj olduktan sonra ise sabit yanan bir yeşil ışığımız olur.

Şarj gücü maksimum 1Amperdir. Ortalaması ise yaklaşık 0,8Amper ve yalnızca 35 dakikada %90 şarj oluyorken, tamamen şarj olması ise 50 dakika sürüyor. Bu aslında çok iyi ama şu son %10 şarj edilme süresi ciddi zaman kaybı.

caliburn a2

Sonuç olarak:

İlk versiyon Caliburn ile karşılaştırıldığında A2, biraz daha gevşek bir çekim sağlıyor, bu nedenle çok gevşek MTL ve hatta yarım ciğer çekimi bile yapabiliyorum.

Şahsen bu durum çok sıkı çekim sevmeyen benim hoşuma gitti. Aynı zamanda belirgin şekilde daha fazla buhar üretimi ve mükemmel aroma verimi yakalanmış.

Likitin durumunun kolayca görünebiliyor olması, hızlı şarj edilebilirliği gibi yenilikler güzel güncellemeler olmuş. En çok da kartuşun yerine oturması kısmını beğendim. Hem havalı hem de sağlam ve hatalı takma şansımız ortadan kaldırılmış.

Bataryada bir gelişme gösterilmemiş. Nedense halen aynı kapasitede batarya kullanılıyor. Mesh coili kullanarak kullanma süresini uzatmak yerine aroma ve buhara odaklanıldığını düşünüyorum.

Ergonomik yuvarlak form faktörünü, sessiz ama kesin bir tıklama sağlayan düz büyük ateşleme tuşunu da sevdim.

Hava akımının ayarlanamıyor olması bazı kullanıcılar için bir dezavantaj olarak görülebilir. Aslında bu olsaydı daha sıkı çekimlere de ulaşılabilirdi. Bazıları bu kısma telefon bant takıp kullanıyor…

Yinede benim için ilk seri Caliburn’a göre geliştirilmiş bir cihaz. Aroma konusunda da başarılı olması gayet iyi olmuş.

Bundan sonra umuyorum pil kapasitesine odaklanır, küçük de olsa bir ekran eklemeyi düşünürler. Ve tabi hava ayarı da şart…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir